З настанням холодів власники гаражів, котеджів та заміських будинків зустрічаються з низкою проблем, які можуть вплинути на роботу воріт. Різкі перепади температур, можуть спричинити утворення льоду на елементах воріт, що призводить до збільшення навантаження на привід та навіть до блокування їх руху. Важливо правильно доглядати за автоматичними воротами, щоб вони послугували Вам максимально довго. Як це зробити? Ми вже підготували для Вас декілька порад! 

Секційні ворота

Власникам секційних воріт необхідно дотримуватись кількох простих правил.

Перед підняттям стулки слід обережно видалити лід з нижньої частини полотна та ущільнювачів. Це захистить від зайвого навантаження на приводи та передчасного зносу ущільнювачів.

При наявності криги на напрямних, слід видаляти її будь-яким неабразивним інструментом, щоб забезпечити плавний рух секцій та зменшити швидкість зносу механізмів. Якщо в ворота вмонтована хвіртка, необхідно розчищати сніг перед проємом, щоб забезпечити комфортний прохід без повного відкривання воріт. 

Розсувні ворота

Особливо часто розсувній автоматиці заважає сніг та лід в напрямній. Це пов’язано з тим, що сніг в напрямні утворює корок з льоду. Каретка в напрямній впирається в лід, який вона не може виштовхнути, через що ворота не справно працюють. Саме тому, важливо щоб напрямна та зона відкату була очищена від снігу  та льоду перед початком експлуатації. Не забувайте очищати фотоелементи від снігу та криги для правильної роботи обладнання, при цьому уникайте використання абразивних засобів, які можуть пошкодити поверхню.

Розпашні ворота

Взимку обов’язково потрібно розчищати площу після снігопадів перед двостулковими конструкціями. Не слід відсувати сніг полотнами воріт, оскільки це може пошкодити петлі та швидко зруйнувати зовнішній вигляд. Особливу увагу слід приділяти очищенню стулок від снігу та льоду. Також рекомендується змастити всі механічно рухомі вузли мастилом, щоб забезпечити безшумне та легке відчинення воріт. 

Дотримуйтесь цих простих правил й Ваші автоматичні ворота буду слугувати Вам довго та ефективно! 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *