Вибір правильних гаражних воріт може бути складним завданням, оскільки існує багато різних типів, стилів і матеріалів.  Наприклад, для приміщень, що опалюються, використовуються ворота з підвищеними теплоізоляційними властивостями. Ворота для неопалюваних приміщень призначені виключно для захисту від вітру та вологи. 

У цій статті ми розглянемо деякі ключові фактори, які слід враховувати при виборі гаражних воріт. 

ПОРАДА 1: ВИБІР ТИПУ ГАРАЖНИХ ВОРІТ

Вибір надійної конструкції слід починати з вивчення питання “які бувають гаражні ворота”. За типами конструкції їх можна розділити на:

1.Секційні: складаються з окремих панелей, кожна з яких посилена по краях та ізольована по периметру прокладками, секції між собою з’єднані петлями. Вони забезпечують максимальну енергоефективність гаража та володіють високими показниками шумоізоляції. Вони є одним з найпопулярніших видів сьогодні.

2.Розпашні: працюють за принципом дверей. Вони складаються з двох полотен, які кріпляться за допомогою петель до короба отвору гаража. Стулки можуть бути з різних матеріалів (деревина, метал). Розпашні ворота можуть відкриватися вручну або автоматично (за допомогою встановленого приводу).

3. Ролетні: мають просту конструкцію, яка не займає багато місця над прорізом: ролети компактно намотуються на вал за перемичкою. Даний механізм дозволяє зберегти цінний простір з боків воріт і під стелею. Рулонні ворота і є економічно вигідним рішенням для закриття отвору в гаражі.

ПОРАДА 2: ЯК ПРАВИЛЬНО ПІДІБРАТИ ЕЛЕКТРОПРИВІД

Купуючи ворота для гаража, господар повинен мати не тільки надійну і красиву конструкцію, але і забезпечити зручне і комфортне її використання. Існує багато типів керування як ручних, так і автоматичних. Для підвищення комфорту, краще обирати автоматичний тип керування з пультами дистанційного керування. 

ПОРАДА 3: ЯК ВИЗНАЧИТИ ТИП БАЛАНСУВАННЯ

В установці секційних воріт важливим моментом є механізм балансування, він визначає інтенсивність користування воротами. Сучасні виробники пропонують два варіанти:

Пружини розтягування: досить простий варіант. Дані елементи встановлюються з боків полотна стулки. Якщо вона піднімається, то пружини стискаються, якщо опускається – розпрямляються. Таке балансування підходить практично до будь-якого отвору, її робочий ресурс становить 15 тис. робочих циклів. Якщо ви закриваєте і відкриваєте ворота щодня по чотири рази, то вам її вистачить на 10 років.

Торсіонний механізм: його ключовим елементом є торсіонний вал з пружиною. Він приводиться в дію за рахунок тиску троса. Установка такої системи вимагає одвірок не менше 21 см. Встановлення торсіонного механізму забезпечує роботу воріт протягом 17 років при відкриванні та закриванні 4 рази на день, так як його циклічність становить 20 тис. циклів.

ПОРАДА 4: ВИБІР ДИЗАЙНУ

Часто для клієнтів це є найскладнішим аспектом, адже сьогодні на ринку представлені найрізноманітніші моделі воріт, виконані в різних кольорах і оснащені декоративними елементами. Величезна кількість дизайнерських рішень дозволить відмінно вписати стулки в загальну композицію будівлі і навіть зробити їх непомітним, якщо точно підібрати фактуру, відтінок і текстуру полотна.

Якщо слідувати вищепереліченим радам ви зможете обрати саме ті ворота, які прослужать довгі роки і будуть радувати вас своєю роботою і зовнішнім виглядом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *